2024m.kovo 24 d. pravilnijo didžiausias pasaulyje kovos su klimato kaita renginys “Žemės valanda”

gvatemala kokybiskos3 004Žemės valandos akcija WWF visame pasaulyje ragino visą pilietinę visuomenę- nuo piliečių ir įmonių iki vietos valdžios institucijų ir vyriausybių – prisiminti, kokia vertinga yra mūsų planeta ir kaip svarbu ją saugoti. Šeštadienį, 2024 m. kovo 23 d., nuo 20.30 iki 21.30 val.,LITDEA bendruomenė su milijonais kitų žmonių ir visame pasaulyje vienai valandai išjungė šviesas, kad 18-ąjį kartą gamta atsidurtų dėmesio centre.  Tokiu būdu savo kasdieniniuose pasirinkimuose pažymėjome įsipareigojimą kovoti su klimato kaita.

 

Energijos taupymas,-tik paprastas mygtuko paspaudimas, kuriuo galime prisidėti prie švaresnėsateiities mums ir visai Planetai!

etuna2

Akcijoje dalyvavę Litdea koordinuojami Europos Solidarumo Korpuso tarptautiniai savanoriai tą savaitgalį išsikėlė sau pasiryžimą daugiau laiko fiziškai praleisti gamtoje. Buvimo gamtoje kvapas, paukščių garsai, šimtamečių medžių didingumas gražina mums santykį su Kūrinija. Praleisdami bent valandą aplinkoje, kuri nėra sukurta žmogaus,- iš naujo ugdomės potyrį, kad yra dalykų kurie yra ilgaamžiškesni už mūsų norą viską turėti.

,        esc