DIENA BE AUTOMOBILIO KVIEČIA MUS PAUZELEI

car-free-dayŠiandien viso pasaulio žmonės savo veiksmu prisideda prie CO2 emisijos mažinimo pasirinkdami keliauti ne automobiliu, bet rinkdamiesi viešą transportą, ėjimą pėsčiomis, važiavimą dviračiu ar kitomis aplinkai draugiškomis priemonėmis.

Sakysite eilinė diena, išnykstanti tarp eilės kitų pasaulio minimų dienų? Drįsčiau abejoti. Transporto priemonės išmeta apie 25 proc. pasaulio anglies dvideginio, kuris mažina ozono sluoksnį. Dėl pastarosios priežasties,- kyla žemės temperatūra, tirpsta ledynai, didėja gamtos stichijų, kas įtakoja ne tik nepatogumus susijusius su derliaus sunaikinimu ar potvynyje/vėjo gūsyje sunaikintu namu. Dėl stichinių gamtos reiškinių žmonės netenka vaikų, kaimynų artimųjų. Galbūt asmeniškai dar nesate to patyrę, bet visai realu, kad savo gyvenime tą išgyvensime.

Gražu, kad šią dieną Vilniaus savivaldybė dovanoja miestiečiams nemokamą viešąjį transportą, ar ne vienas asmuo pasirenka vykimui į tikslo vietą sau neįprastą mobilumo būdą. Tokios dienos,- tai galimybė mūsų gyvenimuose padaryti pauzelę. Pauzelę, kuri leidžia apsidaryti aplink ir žvilgtelėti KURIA KRYPTIMI norime keliauti toliau.

Asociaciacija LITDEA visada rėmė ir rems bet kokią mažą iniciatyvą, kuri prisideda prie darnesnio santykio su Kūrinija ir kviečia visu jau šį ketvirtadienį (09.27) DVIRAČIU ar PESČIOMIS atkeliauti į “MANO GURU” kavinukę. Ten ragausime Fair Trade kavos ir klausysimės realių istorijų, kaip žmonės dėl klimato kaitos, dėl kelis metus neiškrintančio lietaus tiesiogine prasme palikti savo namus ir ieškotis prieglobsčio kitur…… gal ir Lietuvoje.